Kuře na myslivecký způsob - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře na myslivecký způsob

Masová jídla
Osvědčený recept, výborná chuť.

1,2 kg kuřete, 1 lžička soli, pepř, olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1,5 dl červeného vína (1/2 sklenice), 2 lžíce rajčatového protlaku (rozmíchaného ve sklenici s vodou nebo s vývarem do objemu 1/2 sklenice), 2 dl drůbežího vývaru nebo voda.


Očištěné, omyté kuře se rozsekne na polovinu, odsekne se páteř, rozkrojí na čtvrtky, nařežou se stehenní a křídelní klouby. Případně můžeme kuře zbavit kůže a rozporcované maso vykostit (doporučeno). Maso se osolí, opepří a opeče se z obou stran na oleji.

Přidá se cibule nakrájená na plátky, česnek, zalije se 1/2 sklenicí červeného vína, krátce se pod pokrývkou podusí, přidá se rajčatový protlak smíchaný s trochou vývaru nebo vody a dusí se doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem nebo vodou. Před dodušením se dochutí solí a pepřem.


Poznámka:

Při dušení se může přidat bobkový list, rozmarýn nebo tymián.


Vhodné přílohy:

Různě upravená rýže, těstoviny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky