Koprová omáčka s vejcem - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Koprová omáčka s vejcem

Bezmasá jídla
Klasický recept z minulého století na chutnou koprovku servírovanou s vejcem uvařeným natvrdo a houskovým knedlíkem.


600 ml mléka, 300 ml vývaru, 200 ml smetany, 80 g másla, 4 ks vejce, 4 lžíce hladké nebo lněné mouky, 2 lžíce vody, 4 lžičky octa, svazek čerstvého kopru, cukr, sůl.


V polovině množství studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek mléka přivedeme k varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut, podle potřeby zředíme vývarem a pak přilijeme smetanu.

Kopr omyjeme a posekáme nadrobno, svaříme ho s octem, vodou a máslem. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře prošleháme a již nevaříme.

Vejce uvaříme natvrdo. Koprovou omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem a natvrdo uvařenými vejci, které jsme rozkrojili na půlky.



Doporučení:

Jako další přílohu můžeme použít vařené brambory.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky