Karlovarský knedlík - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Karlovarský knedlík

Moučná jídla
Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

6 ks starší rohlík, 2 ks vejce, 2-3 lžíce nasekaná petrželka, 10 dkg hrubá mouka, čajová lžička sůl, 250 ml mléko.


Rohlíky rozkrájíme na malé kostičky, přidáme petrželku, sůl a mouku. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme chvíli stát (5 až 10 minut).

Mezitím uděláme z bílků sníh a zamícháme ho do směsi.

Směs na karlovarský knedlík rozdělíme na dvě poloviny, vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.

Po vyndání z vody ihned knedlíky z fólie vybalíme.

Karlovarský knedlík se výborně hodí například ke skvělé svíčkové omáčce.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky