Holandský řízek - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Holandský řízek

Masová jídla
Holandské řízky připravené z mletého libového vepřového bůčku nebo vepřové plece, strouhaného eidamu, smetany a vajíček, usmažené pěkně dozlatova, protažené v rozšlehaných vejcích a strouhance. Holandské řízky servírujeme například s bramborovou kaší a kyselými okurkami.


500 g mletého libového bůčku nebo vepřové plece, 200 g eidamu (40 %), 150 ml smetany na vaření 12 %, 3 ks vejce, čerstvě drcený pepř, strouhanka, sůl, sádlo na smažení.

Na bramborovou kaši:
800 g brambor, 40 g másla, 200 ml mléka, nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu, voda, sůl.


Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme.

V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance, tento postup opakujeme ještě jednou. Poté smažíme, velmi pozvolna, na rozpáleném sádle, z obou stran.


Příprava bramborové kaše:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme. Kastrol s kaší necháme na mírném plamenu a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.


Doporučení:

K holandským řízkům servírovaným s bramborovou kaší se skvěle hodí kyselý okurek nebo salát ochucený sladkokyselou zálivkou.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky