Francouzské brambory - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Francouzské brambory

Masová jídla
Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.


1,5 kg brambor, 500 g uzené rolované plece, 9 ks vajíček, 2 ks cibule, 2 dcl mléka, 1 dcl smetany, sádlo, strouhanka, mletý černý pepř, sůl, voda.


Uzenou rolovanou plec opláchneme ve vlažné vodě a uvaříme v hrnci doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce, 5 ks uvaříme natvrdo a také nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle dorůžova.

Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou, do pekáč vložíme vrstvu nakrájených brambor, které poklademe vrstvou masa, plátky vajíček a posypeme osmaženou cibulkou, mírně osolíme a opepříme. Na povrch dáme zbylé brambory a opět mírně osolíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, tak 5 až 10 minut. Vejce, 4 ks rozšleháme v mléce, přidáme smetanu a vše rozmícháme, vejci zalijeme prohřáté brambory v pekáči. Dopečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C, až se vejce srazí a povrch zbarví dozlatova.



Vhodné přílohy: Zeleninové saláty či kysané okurky.

Poznámka: Uzené lze nahradit například měkkým salámem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky