Domácí rohlíky - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Domácí rohlíky

Moučná jídla
Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte. Nejjemnější jednoduché domácí rohlíky.


1 kg hladká mouka, 250 ml olej, 600 ml mléka, 2 kostky droždí, 1 lžíce kr. cukr, 2 lžíce sůl, sezam nebo kmín na posypání.

Můžeme samozřejmě připravit i z polovičního množství surovin.



200 ml mléka ohřejeme, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme cukr rozpustit. Když je cukr rozpuštěný, přidáme dvě kostky droždí a necháme vzejít kvásek.

Do větší misky prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto opět zpracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta oddělíme menší kousky - oddělíme přibližně stejné kousky a zpracujeme do kuličky (35 až 40 ks).

Každou kuličku rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky přendáme na papírem vyložený plech na pečení a necháme je na plechu chvíli kynout.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 °C, cca 10 až 12 minut. Před pečením je můžete potřít olejem, rozšlehaným vajíčkem nebo teplým mlékem, posypat kmínem nebo sezamem.

Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4 až 5 minut.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky