Boloňské špagety - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Boloňské špagety

Masová jídla

1/4 hrnku (60 ml) olivového oleje, 1 středně velká mrkev nastrouhaná najemno, 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno, 450 g libového mletého hovězího, 1 lžíce sušeného oregana, 1 lžíce sušené bazalky, 1 malá konzerva (cca 85 - 100 g) rajčatového protlaku (ne pyré), 3 stroužky česneku utřeného, 1/2 hrnku (120 ml) červeného vína volitelné, 1 lžíce Worcestershire omáčky, 1 plechovka (á 400 g) krájených rajčat, 1/2 hrnku (120 ml) mléka, sůl a pepř podle chuti, strouhaný parmazán, špagety uvařené.


V hlubším hrnci rozehřejeme olej, přidáme nastrouhanou mrkev a cibuli a několik minut smažíme. Mrkev s cibulí dáme k okraji hrnce a přidáme mleté maso, za stálého míchání smažíme několik minut, dokud nezhnědne. Postupně vmícháme do směsi mrkev s cibulí a promícháme.

Přidáme oregano a bazalku. Promícháme.

Přidáme protlak, promícháme a smažíme pár minut. Přidáme lisovaný česnek a promícháme.

Přidáme červené víno (pokud používáme) a promícháme. Přidáme Worcesterskou omáčku a krájená rajčata, opět promícháme. Nakonec přidáme mléko, promícháme a necháme vařit min. 45 minut, ideálně 2 hodiny.

Podáváme se špagetami a čerstvým strouhaným parmazánem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky